Canteknya bahasa mereka ni ya?

| |
Ketika melawat-lawat blog lain, tiba-tiba terserempak dengan gambar ni..... Dalam hati ni, Allah saja yang tahu sedihnya perasaan ni melihat gambar diatas....

Kenapa ya?

Ya lah melihat mereka-mereka yang dah berusia, kelihatan warga emas pun ada disini....tanpa segan silu berdiri memegang banner yang ada kata-kata lucah....

Siapakah mereka ini? Kenapa polis tidak ada untuk menyuraikan perhimpunan ini?
Siapakah dibelakang kumpulan ini?

Kononnya nak membela Islam, tetapi perkataan yang digunakan.... amat buruk maksudnya.Agaknya jika Nabi Muhammad masih hidup, baginda pun tidak rela melihat banner bertulis perkataa "puk####" tu dengan walaupun tujuannya untuk membela Islam.....

Tiba-tiba saya teringat, satu NGO yang menamakan diri mereka PEWARIS, pernah keluarkan kenyataan bahawa ISA MEMBELA ISLAM...

Agaknya PEWARS tu lupa bahawa Islam ialah satu ugama yang diturunkan oleh Allah SWT kepada semua penghuni bumi, dan Allah sendiri yang akan menjaga kesucian serta kemurnian Islam itu.Islam maksudnya selamat dan memberi kebaikan kepada penganutnya.Mustahil sebuah ugama yang begitu sempurna (lihat Al Maidah ayat 3) perlu dibela oleh sebuah akta yang menahan mangsa tanpa bicara seperti ISA? Tidak masuk akal Islam akan diiktiraf sebagai ugama yang indah , mulia dan sempurna sekiranya ia perlu berdiri diatas satu akta yang semua kuasa peguambela, pendakwa, hakim serta proses mahkamah dipegang sepenuhnya oleh seorang manusia biasa yang memegang jawatan Menteri Dalam Negeri....

Hanya orang yang tidak waras saja akan berfikir bahawa ISA PERLU UNTU MEMBELA ISLAM!!!

Siapakah sebenarnya amat perlu dan bergantung pada ISA????

4 ulasan:

abu muaz berkata...

Polis dah mati pucuk kot......kalau gobala dah kena lenyek teruk dah ni.

roh_insan berkata...

Bahase utk mereke yg tak reti bahase.

kakcikseroja berkata...

apakah yang memegang banner tu lahir dari pokok buluh dan tak punya mak dari kalangan manusia??? :(

roh_insan berkata...

kakcik,

itula name nye Anak Buluh Betung,tak lahir ikut tu,,,,die pakai belah je.

Anak buluh betung ni berketurunan Jin.

Jd yg die marah sgt tu bkn kat Dap,tp yg die marah sgt tu sbb mak die tak ade "bende tu" tu yg mengamok sakan..hu..hu..

[ Merah Hitam © 2009 ]
[ Designed by وان ][ Powered by Blogger ]

[ Top ]
[ Home ]