"Tg Nik Aziz, Yb Nizar ,Dr Asri pasukan impian PAS???

| |


Tg Nik Aziz, Yb Nizar dan Dr Asri memang mempunyai nilai dan keunikan yang tersendiri. Tg Nik memang dah dikenali ramai seorang ulama yang tegas berpegang pada prinsip perjuangan. Kalau beliau tak tegas, rasanya tak akan berlangsung seminar "baik pulih" PAS Sabtu lepas. Perit gak telinga pemimpin tertinggi bila terpaksa dengar kritikan bertubi-tubi dari Dr Aziz Bari dan Dr Shamsul .....Sekali sekala dapat ubat, pahit sikit, tapi kesannya elok kot....



Yb Nizar, pula bagi sesiapa yang pernah bertemu dan berbual dengan beliau, memang secara otomatik akan jatuh "suka" dengan kebijaksanaan dan akhlak beliau. Sebelum Perak dirampas BN, he ia a nobody(sekadar MB dan YB).Namun, saham beliau makin naik kerana perjuangannya mendapatkan semula mandat orang Perak yang pernah memilih PR dalam PRU12 lalu.

Dr Asri pula terkenal sebagai seseorang berilmu yang begitu berani membuat perubahan untuk memudahkan Islam difahami dan disampaikan pada orang ramai.Saya tak berani nak komen lebih-lebih kerana kurang mengenali peribadi beliau. Berbanding dengan Tg Nik Aziz dan Yb Nizar, saya lebih kerap ada peluang bertemu kedua-dua Yb itu kerana mereka berdua amat dekat dengan kempen anti-ISA anjuran GMI. Nik Aziz rapat dengan GMI kerana anak beliau juga pernah ditahan dibawah ISA.Manakala Yb Nizar, sebelum menjadi MB Perak, beliau memang telah lama memberi sokongan dalam setiap kempen anti-ISA yang diadakan di negeri yang didalamnya terletak Kem Kamunting.

Sekiranya benar ketiga-tiga mereka adalah individu yang dipilih untuk memimpin PAS, tidak mustahil UMNO akan cepat hapus kerana ketiga-tiga mereka menentang penggunaan ISA, satu akta yang ditolak oleh PKR,DAP,MCA,PAS dan Gerakan dalam senario politik Malaysia.

p/s: Saya sokmo sokong n admire Tg Nik Aziz dan salute pada Yb Nizar....tapi rasa risau dengan Dr Asri kerana dia ni, orang UMNO pun sayang dia.Harap-harap dia terselamat dari godaan dan perangkap politik UMNO yang jahat tu!!!!

5 ulasan:

Hanz_Azdi berkata...

YB Dato' Nizar for the PAS President alright then ... TGHH OUT NOW!

hehe

Tanpa Nama berkata...

pasukan masuk mulut buaya ,so pas akan hancur sidikit masa lagi...

hidup umno...pedulikan pas...

nenabujang berkata...

aku setuju bebonor PAS lantik si nizar ngangeh tu..paling tidak sebagai timb precden..muka dia ngan TGNA pun byk iras2 bangsa cina ..DAP pasti sokong punye..boleh naik kuda lagi..

dr.asri tak sesuai dgn watak PAS..tapi kalau nak bagi PAS terlungkop , cantik le mereka bertiga digandingkan..

nenabujang berkata...

aku setuju bebonor PAS lantik si nizar ngangeh tu..paling tidak sebagai timb precden..muka dia ngan TGNA pun byk iras2 bangsa cina ..DAP pasti sokong punye..boleh naik kuda lagi..

dr.asri tak sesuai dgn watak PAS..tapi kalau nak bagi PAS terlungkop , cantik le mereka bertiga digandingkan..

Tanpa Nama berkata...

DR Asri..not yet kita kena test dulu tapi TGHH yes tolong turun sebelum kami turunkan,Hasan Ali Musrtapa Ali dan Syopa Ali pleased Get Lost from PAS

[ Merah Hitam © 2009 ]
[ Designed by وان ][ Powered by Blogger ]

[ Top ]
[ Home ]