Tun Mahathir dan Tun Pak Lah bergaduh pasal minyak?

| |
Malu! Malu! Malu! Memang malu bila terbaca kisah dua atuk ni dalam M'siakini....... Tun Pak Lah memang slow, tapi ketika dia berkuasa, at least dia tak lah ganas sangat macam PM yang sekarang nih...Kata orang PM sekarang nih dikatakan, sama jahat macam Tun M .....
Dalam blognya, Tun M dikatakan "menyalahkan Tun Pak Lah kerana menyerahkan kawasan minyak bernilai 302 billion pada Brunai".....apa tujuan Tun M sebut benda tu... aku pun tahu lah....
Tun Pak Lah tak le berdiam diri.Ada gak responnya. Katanya, dia bukan bertindak sorang,tapi dah diputuskan dalam meeting kabinet.....
Hmmm.... orang-orang tua yang pernah hidup dari zaman PM 1, PM 2, PM 3,PM 4 ,PM 5 ....kata, semua PM dari UMNO ni sama je perangai depa.Semua dikatakan pelahap ,pelantak dan perompak harta negara, tapi yang paling hebat mestilah si tua kutuk nak mampos yang di panggil Mhazalim tuh!!! Kenapa dia yang paling dahsyat merompak duit rakyat?Sebab..dia yang paling lama memerintah...22 tahun ..lama tuuuuu...... Dan dari 5 PM tu, yang paling bersih mestilah Tun Pak lah, tapi sayang, belum pun puas Pak lah jadi PM, dia di katakan dah kena cantas dulu....Sapa lagi yang cantas dia kalau bukan kawan-kawan dari UMNO sendiri....begitu lah hebatnya kisah pemimpin UMNO ni.....
Apa rakyat dapat bila si Mahafiraun cerita tentang kawasan minyak 302 Billion tuh ek???
Bila le nak insaf si Mahazalim tu ye?

3 ulasan:

Raja Budak Lestari berkata...

Atas dasar kasih kepada Tok Guru Nik Aziz kami telah cipta satu page goup facebook "Kami akan lindungi Tok Guru Nik Aziz"

http://www.facebook.com/group.php?gid=117576414938578

Ini janji kami Anak-anak Kelantan yang berada di IPTA/S

harap pihak admin sebar2kan lama page facebook ini demi rasa kasih kita kepada Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat ... Tok Guru kami

Tanpa Nama berkata...

kedua dua tun ni bergadoh pasal minyak pi bagi kat brunei ke atau bergaduh pasai imbuhan dari hasil serah minyak?.kalau pasai imbuhan[bacaan tepat-komissionlah] jadi bergaduh itu memang adat resam tabii mereka.kalau bergaduh demi hak malaysia,rakyat malaysia bolehlah berputih mata dan gigit jari sampai biru.

Tanpa Nama berkata...

U ni sayang sangat kat Pak lah !Ada apa apa habuan kot!


........wawa

[ Merah Hitam © 2009 ]
[ Designed by وان ][ Powered by Blogger ]

[ Top ]
[ Home ]