Himpunan Aman Mansuh ISA, 1 Ogos 2009.

| |
Alhamdulillah, semalam di Kuala Lumpur Selangor Chinese Assembley Hall telah diadakan satu sidang akhbar pemberitahuan semula pelancaran MANSUH, yang akan diadakan pada 1 ogos...bertempat di Kuala Lumpur. Dimanakah lokasi sebenar himpunan itu? .... tempat itu masih belum ditetapkan....

Walaubagaimanapun, hampir semua wakil2 politik dan NGO yang menjadi sekretariat MANSUH mengesahkan mereka tidak berminat mengadakan rally berkenaan ditempat tertutup seperti stadium kerana mutakhir ini, terlalu banyak kejadian bangunan runtuh termasuk stadium dan faktor keselamatan dari runtuhan ini akan menjadi faktor utama kenapa rally perlu diadakan di tempat awam dan dikawasan bukan bangunan.

Antara wakil yang hadir semalam ialah Saudara Arut dari PSM, Datuk Salehuddin dan Ust Badrul Amin dari PKR, Ustazah Nuridah dan Hj Mat Sabu dari PAS, En Zaid Kamarudin dan SUA Hj Nahar dari JIM, Pramesh dari CIJ, Prakash dari Kommas, Chin Hong dari DEMA , Ady dari Biro Guaman Parti Gerakan, Robert dari Kumpulan Anak Bangsa Malaysia dan wakil dari bloggers. Inilah banner himpunan MANSUH yang dicipta oleh saudara Chin Hong, salah seorang AJKGMI.
Sebahagian dari AJK sekretariat MANSUH yang hadir disidang akhbar pelancaran semalam.

Merahhitam sempat berbual dengan saudara Robert(duduk) , Jayanath(berdiri) dan seorang teman bloggee (lupa namanya, please write something in my blog) yang sering mengadakan vigil ISA di Petaling Jaya.
Sekretariat MANSUH amat mengalu-alukan sumbangan dari semua penyokong dan aktivis anti ISA dalam usaha menyebarkan maklumat ini kepada semua lapian masyarakat di Malaysia.... Dan yang penting, maklumat yang telah sampai itu mampu menggerakkan orang ramai supaya "block" 1 ogos untuk sama-sama menghadirkan diri di kuala .Lumpur bagi menjayakan himpunan aman tersebut.


3 ulasan:

SFGEMS berkata...

I'll mark this on my calendar so I will remember!

:)

Nurul 'Uyun Binti Ahmad berkata...

yup absolutely.. i'll mark also!

teringin nak jupe kak laila face to face..

I adore your spirit kak...

salam

Tanpa Nama berkata...

Hi Laila
This is Eng and thank you for the photo.

Keep up the good spirit and God Blessed!!!

Take care.

[ Merah Hitam © 2009 ]
[ Designed by وان ][ Powered by Blogger ]

[ Top ]
[ Home ]